2016
december
14.

0

Kategóriák:

Mézes aprósütemény gyorsan, egyszerűen

Kivételesen mert sokan kértétek megosztom a mézes süteményem elkészítésének a menetét.

 

Egy óra alatt megvan és egyszerűen elkészíthető, vendégvárónak, ajándékozáshoz és dekoráláshoz is kitűnő alap.

 

A hozzávalók kb 100 mézes aprósághoz való, kevesebbnek minek neki fogni. 🙂

 

És akár 4-5 hétig is eláll ha ügyesen rejtegeted.

 

 

Hozzávalók

 

25 dkg méz

25 dkg cukor

15 dkg vaj vagy margarin

2 tojás

60 dkg liszt

2 csomag sütőpor

2 evőkanál mézeskalács fűszer, vagy izlés szerint fűszerezhetjük

plusz liszt a feldolgozáshoz, sütőpapír a tepsibe

Elkészítés

 

A mézet, a cukrotaddig melegítjük kevergetve, míg a cukor el nem olvad. Olvasszuk hozzá a vajat is.

 

Hütsük vissza langyosra és tegyük hozzá a két tojást.

 

A lisztet, a sütőport és a mézeskalács fűszereket összekeverjük, majd a mézes masszával gyúrjuk össze csomómentesre.

 

A tésztát lisztes gyúródeszkánkb 5 mm vastagra nyújtjuk.

 

A kisszaggatott formákat sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük.

De ne túl közel egymáshoz, hogy  ne nőjenek össze, szép épek maradjanak.

 

 

Időközben a sütőt előmelegítjük, 175 fokon vagy légkeveréses sütőben 160 fokon kb. 12 percig sütünk.

 

+1 Tipp

 

A formákat cukormázzal vagy tortabevonó csokoládéval kedvünkre díszíthetjük.

 

Tetszik a recept? Próbáld ki és ne felejtsd el megosztani barátaiddal.

Szólj hozzá!