2022
december
15.

0

Kössünk kesztyűt, kézmelegítőt

 

Gyakran hallom, hogy “a mai fiatalok” nem hordanak kötött cuccot.

 

Ezzel vitatkoznék, persze nem mindenki, de sokan igen is szeretik az egyedi kézzel készült holmikat, ami megfelel a saját ízlésüknek és vagy a mai trendeknek

 

 

 

A 100. csipke pulcsi helyett készítsetek praktikus, hasznos, meleg kiegészítőket. Az energia válság így vagy úgy mindenkit utolér, ha az otthon melege biztosított is a munkahelyeken, közintézetekben a szokottnál hidegebb van.

 

A fiatalok öltözködési szokása is megváltozik, a meleg zoknik, kézmelegítők, mellények, kardigánok jó szolgálatot tesznek, már elengedhetetlen a réteges öltözködés.

 

A biztos siker érdekében nyugodtan egyeztessetek a célszemélyekkel mire van szükségük, milyen színben, milyen fonalból szeretnék.

Az alap darabok mellett igazi remekművek is készülhetnek mindennapi felhasználásra is.

 

 

A sapka és az egyujjas kesztyű elkészítésének a leírása megtalálható a Kötött kedvenceink 2022-4 téli kiadásában és a fonalparadicsom mintagyűjteményében.

 

A kézmelegítők, ujjatlan kesztyük nem csak egy múló hóbort azon túl, hogy mutatós darab, nagyon is fontos szerepe van a kéz izületeinek a melegen tartásában, ugyanakkor az ujjak szabadon használhatóak.

 

A színátmenetes fonalak a zoknikhoz hasonlóan különösen feldobják a kesztyűket és kézmelegítőket is.

 

 

A sapka és a kézmelegítő elkészítésének a leírása megtalálható a Kötött kedvenceink 2022-4 téli kiadásában és a fonalparadicsom mintagyűjteményében. Fonal Impressione Mystic színátmenets fonal.

 

Haladó kézimunkázók, az öt ujjas kesztyűvel is megpróbálkozhatnak. A Kössünk kesztyűt kézimunka könyvben minden tipusú kesztyűre találunk alapmodellt.

A kezdők csak egy sima “csővel” is kezdhetnek.

 

 

A zokni és a kézmelegítő elkészítésének a leírása megtalálható a Kötött kedvenceink 2022-4 téli kiadásában és a fonalparadicsom mintagyűjteményében.

 

A kivitelezéshez elsősorban a zoknifonalakat ajánlom, rugalmas formatartó és meleg, de bármelyik vékony-középvastag téli fonal is megfelelő választás.

Szólj hozzá!