1 sima szem, 1 fordított szem balra csavarva, szemek keresztezése

avagy 1 sima szem balra keresztezése 1 fordított szem előtt

 

Amikor fordított felületen sima szalagokat léptetünk jobbra és balra, a sima szemeket fordítottal keresztezzük, mindig a sima szem van felül, a fordított szem marad hátul

 

Balra keresztezésnél a sima szem az első, a fordított szem a második.

 

Kötéskép

 

 

Kötésjel

 

1 sima szem, 1 fordított szem balra csavarva, szemek keresztezése

 

 

Rövidítése, elkészítése

 

1/1 bfk- 1 sima szem balra keresztezése 1 fordított szem előtt

a sima szemet kötés nélkül emeljük át a segédtűre a munka előtt, kössük meg a fordított szemet, majd a segédtűről a sima szemet

vagy

 

1fh1se– két szem jobbbalra csavarva, sima keresztezi a fordítottat balra

 

hagyjuk ki az első sima szemet a bal tűn, kössük le a második fordított szemet, szurjunk a második szembe az egyes szem mögött, a szemet ne engedjük le a bal tűről, majd egy sima az első szembe és a szemeket egyszerre engedjük le a bal tűről a jobb tűre.

 

vagy

vegyük át az első sima szemet a jobb tűre, kössük fordítottan a második szemet, elől szurjunk az első sima szembe a jobb tűn, csúsztassuk le a két szemet a jobb tűről, az első szem át kerül a bal tűre, a második szemet vegyük fel a jobb tűre, kössük meg simán a második szemet is.

 

vagy

egyszerűen cseréljük fel a szemeket a bal tűn, a második szem a fordított legyen hátulaz első szem a sima legyen elől, ebben a sorrendben kössük meg fordítottan és simán a szemeket.

 

Amenyiben a minta leírás másként nem rendelkezik, mindig fedetten kötjük (ahogy a szemek mutatkoznak) a visszáján a szemeket.

 

Tipikus hibák

 

a szemek cseréjével rosszul helyezzük át a szemeket és csavartan kötjük le őket, vigyázzunk rá hogy a szemek ugyan abba az irányba álljanak a tűkön.

Szólj hozzá!