Pompom- os babatakaró kiegészítőkkel

Ebből a fonalból mást sem tudtam elképzelni mint babaholmikat! 🙂 Neki is láttam rögvest amint megkaptam a fonalat.

 

 

A takaró anyagszükséglete: 198 g

SAMSUNG

Mérete: 75×85 cm

 

Sapi anyagszükséglete: 13 g

Körmérete: 30 cm

 

Kis cipő anyagszükséglete: 10 g

Hossza: 9-12 cm, lus takötés rugalmas

 

A fonal a Fonalparadicsomból származik bon bon néven fut!

Ami a mosását illeti kézi mosás ajánlott valamint fekve szárítás a deformálódás elkerülése érdekében.

 

Minta: lusta kötés a szegélyeknél és a kis cipőnél,

Fordítottan kötjük a szemeket a színén is a munkának.

Patent minta: kettő sima kettő fordított, a kis cipő orr részének kialakításához.

 

Csíkok: takarónál 12 soronként váltjuk az egyes színeket, sapinál 4 soronként.

 

Takaró: 136 szemmel kezdtem, 8 sor lusta kötés az alsó szegély kialakítása végett.

SAMSUNG

Szemleosztás: 1 szélszem 6 fordított (jobboldali szegély) 122 szem sima, 6 szem fordított (baloldali szegély) 1 szélszem.

Ezzel a szemleosztással kötjük végig a takarót összesen 17 csíkot. Három gombolyaggal dolgoztam egy -egy a csíkoknak és egy harmadik a bal szegélynek, hogy ne keljen elvágni a fonalat. A használaton kívüli fonalat rejtetten vezettem a széleken. (átbújtattam egyiket a másikon így hoztam magammal a következő csíkig, majd cseréltem)

Természetesen egy színből megkötve is rendkívül látványos a takaró a színes kis pom- pom -okkal.

Majd végezetül elkészítjük a záró szegélyt 8 sor lusta kötéssel (mindig fordítottan kötjük a szemeket a színén is és a visszáján is) és lekötjük a szemeket.

 

 

Sapi: SAMSUNG

Az elkészítése nagyon egyszerű: 50 szemmel dolgoztam , hat sor lusta kötés, majd hat (4 soros) csíkkal megkötöttem a kis sapkát. Oldalt és felül összevarrtam. A sarkokba utólag felvarrtam a pompom -okat.

 

 

 

 

 

 

Kis cipő:SAMSUNG

26 szemmel kezdtem, lusta kötéssel kötöttem 20 sort, majd kettő sima kettő fordítottal kötöttem tovább az orr részt 4 sort, majd a fordított szemeket összekötöttem, a következő sorban a színén a sima szemeket is összekötöttem, majd lekötöttem a maradék szemeket.

 

A kapott téglalapot kettőbe hajtjuk az orr részt a patentmintánál a visszáján összevarrjuk, annyi helyet hagyunk szabadon amennyi szükséges a baba lábszárának, (duci babáknál többre van szükség) A szabadon hagyott részre megkötőt horgoltam, körbe horgoltam és elkészítettem a másik megkötőt is. a megkötő akár el is maradhat.  Én kb. feléig varrtam össze a felső részt. Hátul a sarokrészt is összevarrjuk.  Tetszés szerint tovább díszítjük a kis cipőt, akár egy egy pompom -mal is! 🙂

 

Plusz egy tanács: A pompom-ok valamibe beleakadva kihúzhatják a szálat, javaslom a pompom-nál kötve két szemet összekötni majd a következő szemet kétszer beleszúrva egy szembe lekötni, így a szemszámunk megmarad és megnehezítjük a szál kihúzhatóságát.

 

Jó kötögetést lányok! 🙂

 

Gyöngyvér

Szólj hozzá!