Kössünk szatyrot

A kézzel kötött szatyrok, azon túl, hogy nagyon egyediek, erősek és hosszú élettartalmúak is. A szatyor készítés remek lehetőség a fonal újrahasznosításra, maradék fonalak felhasználására és nem utolsó sorban gyakorló pálya haladó technikai megoldások elsajátításához.

 

 

Erről beszélgettünk a DUNA TV ALMÁRIUM műsorában élő adásban.

 

Az első számú szatyorfonalam a Catania fonal, eszméletlen színkínálatával: CataniaCatania ColorCatania FineCatania Grande, 100% pamut fonal, erős kézzel nem szakítható el és attól függően választok fonalvastagságot, hogy milyen típusú szatyrot kötök, míg például egy bevásárló szatyor előnye, ha minél kisebb, kis helyet foglal, mindig nálunk lehet, a strandra már jöhet egy jó méretes nagy táska vastagabb fonalból is.

 

A pamut fonal azon túl hogy erős, terhelhető, gépben is mosható, bátran használhatjuk piacozáshoz, zöldségek, gyümölcsök cipeléséhez is. A szatyrok többet elbírnak, mint amit kényelmesen cipelhetünk.

 

A Catania 100% pamut fonal könnyen bontható, teljes értékű fonal lesz akár többszöri bontás után is. A már nem hordott holmikat elajándékozhatjuk vagy akár lebonthatjuk és újra feldolgozhatjuk.

 

 

ui: sajnos ez a színkombináció már rég nem kapható, nagyon régi ez a felső, már két gazdát is kiszolgált, a szatyrokat visszaküldöm az eredeti tulajdonosának, nagy meglepetés lesz…

 

Nézd meg a kisfilmet a beszélgetésről:

 

 

 

Alap leírásokat találtok a kössünk lányok weboldalán, technikai támogatással, van saját tematikus kiscsoportunk szatyorkötésre a FB közösségi oldalán.

 

A szatyor elkészítésének a menetét, amit az élő adásban is kötök itt találjátok!  Részletest leírást megtaláljátok a fonalparadicsom mintagyűjteményében és a Kötött kedvenceink 2022-es nyári számában. Fonal Catania Color Afrika

 

 

A varázskör, a kezdés amivel indítjuk a szatyor alját, minta szerint kötünk tovább. A varázskörröl itt találsz részletes leírást.

 

 

ui: Kötött kedvenceink 2022 nyári kiadás

 

Amíg kevés szemmel dolgozunk, zoknikötő tűt használunk, a 40 cm-es körkötőtűvel gyorsabban és kényelmesebben haladunk, majd áttérhetünk 60-80 cm-es körkötőtűkre a szatyor teste és füle elkészítésénél.

 

 

ui: Kötött kedvenceink 2020 nyári kiadás

 

Még több kötött és horgolt szatyor és táska mintát találtok a Fonalparadicsom mintagyűjteményében!

Szólj hozzá!