Pamut szatyrok nylon szatyrok helyett

A Család Barát műsorában jártunk ismét, ahol élő adásban kötögettünk szatyrokat az ÖTLETSAROKBAN

 

 

A Kössünk lányok Család-barát kreatív sarok kisfilmjét visszanézheted online itt>>>

 

A pamut szatyrokkal sok nylon zacskó, szatyor kiváltható a mindennapokban, mindamelett egyedi és stílusos, megoldás.

Egyetlen hátránya, hogy lépten nyomon elszeretik tőled :), így folyamatosan lehet készíteni őket. Remek ajándék szeretteinknek.

 

 

A szatyrok Catania, Catania Color, Catania Denim, Catania Mouliné, Catania Grande fonalakból készültek. 100 % pamut ÖKO fonal, erős, strapabíró fonalak, szabad kézzel nem lehet elszakítani őket.

 

 

Ugyan akkor nagyon változatos festésben lehet elérni őket, könnyen kezelhető, mosógépben mosható, szárítógépben szárítható.

Megkötöd?

 

A bemutatott szatyrok egy részének már publikáltam az elkészítésének a leírását a kössünk lányok weboldalán. Az elkészítésük gyakorlott kézimunkázóknak ajánlott, az egyes alap technikákhoz linkek vezetnek tovább, ha még nem ismernéd őket.

 

Pamut szatyor 1.0

Pamut szatyor 1.1 grande

Pamut szatyor 2.0

 

Ha még nem boldogulsz egyedül, kérd a segítségünket a csoportjainkban, vagy gyere el személyesen foglalkozásainkra!

 

Kössünk lányok csoport

Sz- mint szatyor tematikus csoportunk

 

+1 Tipp

 

Ha már profi vagy! Az alap technikákat kiegészítve, gondolok itt a szatyor aljára, fülének a kialakítására, az alap mintát tetszés szerinti mintával helyettesítheted. A szatyor kialakításánál vedd figyelembe a minta tulajdonságait, például mennyire és milyen irányba nyúlik.

 

Gyakran ismételt kérdések

 

Sokan kérdeztétek ezért gondoltam csokorba szedem a kérdéseket és megírom rá a válaszaimat nektek.

 

Mennyi fonal kell hozzá?

A Catania fonalból kettő gombolyag, azaz 10 dkg fonal szükséges a megadott formátumhoz, a Catania Grande kétszer olyan vastag abból 4 gombolyag az az 20 dkg fonal szükséges. (lásd leírások)

 

Nem nyúlik a szatyor?

De igen, de ez a dolga, kis helyen elfér és nagyon sok mindent befogad és elbír.

 

Muszáj körbe kötni?

Természetesen nem, de az általam tervezett formák, egybe körbe vannak kötve, strapabíróbbak, nincs, ami kibomoljon rajta, ergonómikus a fülek kialakítása. És nem titkolt szándékom a technikák elsajátításának a népszerűsítése sem.

Legyünk igényesek a kezünkből kiadott munkáinkra is.

 

Nehéz a minta, más mintával is köthetem?

Az alap minták, fontos alap technikákat tartalmaznak, sok bennük a különböző összekötés, ami azért jó, mert rögzíti a fonalat, maga a minta tartós és rugalmas. Nem húzódik ki egykönnyen a szál nagy a teherbírása.

 

Kötsz nekem is egyet?

Sokan jeleztétek, hogy szeretnétek Ti is ilyen szatyrot! Akár azért, mert nincs rá időtök, vagy mert nem rendelkeztek megfelelő technikai tudással, szeretnétek kész szatyrot rendelni tőlem. Néhány szatyor erejéig állok rendelkezésre, a Fonalparadicsom webáruházban megrendelhetitek a kívánt szatyrot, rövid füllel, hosszú füllel ahogy tetszik, egyedileg választható színben a rendelkezésre álló fonalakból.

 

Szólj hozzá!