2017
szeptember
3.

0

2 sima szem balra keresztezése egy fordított szem előtt

Amikor fordított felületen sima szalagokat léptetünk jobbra és balra, a sima szemeket fordítottal keresztezzük, mindig a sima szemek vannak felül, a fordított szem marad hátul.

 

Kötéskép

 

2 sima szem balra keresztezése egy fordított szem előtt

 

Kötésjel

 

Rövidítése, elkészítése

Rövidítése, elkészítése

 

2/1 bfk – 2 sima szem balra keresztezése egy fordított szem előtt

 

2 sima szemet átmemeljük a segédtűre a munka előtt, kössük meg a fordított szemet a bal tűről, majd a két sima szemet a segédtűről

 

vagy

vegyük át a két sima szemet a jobb tűre, kössük fordítottan a harmadik szemet, elől szurjunk a két sima szembe a jobb tűn, csúsztassuk le a három szemet a jobb tűről, a  két sima szem át kerül a bal tűre, a fordított  szemet vegyük fel a jobb tűre, kössük meg a fordított szemet is.

 

vagy

egyszerűen cseréljük fel a szemeket a bal tűn, a fordított szem legyen hátulaz első két sima szem legyen elől, ebben a sorrendben kössük meg fordítottan és simán a szemeket.

 

Amenyiben a minta leírás másként nem rendelkezik, mindig fedetten kötjük (ahogy a szemek mutatkoznak) a visszáján a szemeket.

 

Tipikus hibák

 

a szemek cseréjével rosszul helyezzük át a szemeket és csavartan kötjük le őket, vigyázzunk rá hogy a szemek ugyan abba az irányba álljanak a tűkön.

Szólj hozzá!