2015
május
31.

0

Ritka hálóminta

Ritka háló minta, Kötélhágcsó hálós mintaEgy igazán szellős, látványos, hálós mintát szerettem volna összeállítani laza nyári felsőkhöz, bízom benne, hogy elnyeri a Ti tetszéseteket is.

 

A minta a Kötélhágcsó minta egy szellősebb változata. A mintát keskenyebb egy ráhajtásos formában is elkészítettem Kötött hálós minta néven találod meg minta gyűjteményünkben.

 

A kötése nem nehéz, a lényege a három szem középhangsúlyos összekötésén van és a dupla ráhajtás lekötésén a munka visszáján.

 

3 szemes plusz a szélek és két soros az ismétlődő minta, gyakorlatilag egy soros minta plusz visszáján fordítottan kötjük a szemeket, viszont a dupla ráhajtás miatt, az első ráhajtást fordítottan a második ráhajtást simán kötjük, így nem teljesen fedetten dolgozunk a visszáján.

 

első sor: egy sima, két simát összekötünk (egy szemet simán átemelünk, egy sima, az átemelt szemet áthúzzuk a lekötött szemen) ráhajtás, ez a minta kezdő széle, ráhajtás (dupla ráhajtás alakul ki), három szemet összekötünk, (két szemet egyszerre simán átemelünk, egy sima, az átemelt szemeket áthúzzuk a lekötött szemen) ráhajtás, ezt ismételjük végig a soron, a minta záró része sor végén ráhajtás (dupla ráhajtás alakul ki), két sima szemet összekötünk, sima szemmel zárjuk a mintaegységet.

 

második sor: fordítottan kötjük a szemeket kivételt képez ez alól a második ráhajtás, mivel két ráhajtás van egymás mellett így tudjuk szépen lekötni őket.

 

A két sort ismételjük.

 

Leszámolható rajz

Ritka hálóminta, áttört minta, kötélhágcsó minta változata

Szólj hozzá!