2021
január
1.

0

Kategóriák:

2021 divat színei a szürke és a sárga

A Pantone Intézet 2021-re két színt választott meghatárózó színnek a szürke egy világos, nyugtató árnyalatát és a napsárga egy kellemes világosabb árnyalatát.

 

Mindkét színt kedvelem és a párosításuk is nagyon ütős.

 

 

A trend színekkel foglalkozó intézet a 2021-es színek választásával a két szín párosításával az erőt és a reményt szimbolizálja.

Nézz körül a Pinterest táblán

 

Az Ultimate Gray nevű világos szürke árnyalat és az Illuminating fantázianevű napfényes sárga szín külön külön okkal került kiválasztásra az év színei közé. Akár honnanis nézzük, a színek választása állásfoglalás a világunkban történő eseményekre.

 

 

Miért pont erre a kétszínre esett a választás?

 

Leatrice Eiseman, a Pantone Intézet igazgatója elmondása szerint „Mindkettőnek megvan a maga érzelmi töltése: a szürke a támogató szolid, gyakorlatias alap, amire szükségünk van, a sárga pedig a reményt, a napfényt és jókedvet hozza el”

 

Míg 2016-ban, amikor az intézet a Rose Quartz fantázianevű rózsaszínt és a Serenity kéket jelölte meg az év színeinek, a nemi normák körüli egyenlőtlenségekre utalva, 2021-ben a koronavírus-járvány hozadéka a “távolságtartás” és a Black Lives Matter mozgalom “összefogás” a rasszizmus ellen és a társadalmi egyenlőség és igazságosság érdekében a “kapcsolódás” egymáshoz mindennél fontosabb. Az Ultimate Gray nevű világos szürke árnyalat és az Illuminating fantázianevű napfényes sárga szín a kapcsolatok szükségességét tükrözi, így két színt neveztek meg idén is 2021-re a Pantone intézetben.

 

A Pantone Intézet 2021-es színeinek bemutató videója

 

Szólj hozzá!