2021
június
2.

0

A Kötött kedvenceink magazin apropójára

Többek között a kézimunkázás is olyan műfaj, amire menet közben lehet ráérezni, beletanulni.

 

Akárhány mintát, leírást nézel át, akárhány videót nézel meg, amíg nem veszel tűt és fonalat a kezedbe, nem igazán érted meg. A Kötött kedvenceink kézimunka magazin sem egy képeskönyv, amit „csak” lapozgatunk. A modellek sok sok tanítást rejtenek magukban, különböző szinteken. 

 

Ha pesszimista vagy, soha nem jutsz el a megvalósításig, leragadsz az „én ilyet soha nem tudnék elkészíteni” szinten. Ám az sem szerencsés, ha alábecsülöd a kihívást, túl optimistán és tapasztalatlanul vágsz neki a kalandnak, mert sajnos fennáll a veszélye, hogy a kudarcok akár örökre elveszik a kedved a kézimunkázástól, és inkább elhiszed, hogy „én ilyet nem tudok elkészíteni”.

 

Mint szinte mindenben, itt is fő a fokozatosság. Válassz a szintednek megfelelő modellt. Dolgozz a leírásokat követve. Minden egyes modell megvalósításával tanulsz valamit, ez a tudás kumulálódik. És egyszer csak azt veszed észre, hogy egyre nehezebb modelleket szemelsz ki és valósítasz meg, elkezded továbbgondolni az alapmodelleket, észreveszed a részleteket, kiemeled az egyes mintákat és technikákat, és már saját elképzelésed alapján dolgozol.

 

És innentől válik igazi örömforrássá a kézimunkázás.

 

 

A modellek a kereskedelemben kapható fonalakból, fonal újdonságokból készülnek, a modellekhez megadjuk a felhasznált fonal paramétereit, szükséges mennyiségét jellemzően több méretre is.

 

Egyes modelleket több típusú fonalból is bemutatunk, vagy más festésű fonalból vagy akár a fonalak kombinálásával. Más színben, színekben, a színek harmonikus használatát is bemutatva.

Egyes mintákat több modellben is felhasználunk, további inspirációkat nyújtva.

 

A magazinban mindig megtalálod a minden modell-leírásra vonatkozó tudnivalókat, rövidítéseket, mérettáblázatokat, további lelőhelyeket a témában. Egy két alap felhasznált technikát is bemutatunk. További tanácsokat, ötleteket adunk.

 

A modellekhez legtöbbször szabásmintát is mellékelünk, a mintákhoz mintarajzot. Érdemes megtanulni az alapokat.

 

 

Te hogyan használod a leírásokat?

 

  1. Betűről betűre követem a leírásokat, megadott méreteket.
  2. A leírások alapján egyéni méretre szabom a modelleket.
  3. Fotók alapján próbálom kitalálni hogyan készült, nem értem a leírásokat, nincs türelmem kibogarászni azokat. Nem tudok mintát olvasni.
  4. Minden mintát kipróbálok, megtanulok. Keresem az új technikákat, beépitem a munkáimba.
  5. Kiragadok egy két ötletet, megoldást, felhasználom az új mintákat saját elképzelés alapján.
  6. Csak inspirálódom a magazinból, megismerem az aktuális fonalakat, trendeket.
  7. Átlapozom és elteszem későbbre, most nincs időm kézimunkázni.

 

Hol kapható a magazin?

 

A magazint megvásárolhatjátok a LAPKER terjesztésében az újságos standokon, egyes hiper és szupermarketekben, benzinkutakon. 

 

Használd a lapkeresőt és nézd meg hol kapható a magazin a közeledben!

 

 

Online a Fonalparadicsom webáruházban.  Csak tedd a fonalak mellé a kosaradba, keresd a kedvezményes csomagajánlatokat! (az előző lapszámokra)

 

Felhőben, digitálisan a Digital standon. Bárhonnan elérheted a felhőben, minden eszközödről. (nem letölthető és nem nyomtatható)

 

 

Míg az újságosoknál mindig csak az aktuális lapszámot lehet elérni a készlet erejéig, az új megjelenés leváltja az elődjét, addig a Digitalstandon visszamenőlegesen 2018-ig megvásárolhatod a digitalizált magazinokat. A fonalparadicsom webáruházban is elérhetőek az előző lapszámok a készlet erejéig.

 

A magazin előfizetésére nincs lehetőség!

 

Előzetes az ŐSZI lapszámból

 

A Kötött kedvenceink ŐSZI magazin megjelenésének tervezett időpontja: 2021.08.28

 

 

Szólj hozzá!