
Közös kötés és Bodzaszörp
Klasz volt az első idei kötőklub a Fonalparadicsomban!
Jó volt veletek személyesen is találkozni!
Júniusban nálunk elmaradhatatlan a bodza szörp, alig várjuk az első virágokat. Most sem volt kérdés, hogy készítsünk vagy ne bodzaszörpöt.
A Bodzaszörp kapós volt a kötőklubban is, megosztom veletek hogyan készítettük.
Bodzaszörp (24H)
Hozzávalók
1 nagy zacskó bodzavirág,
6 l víz,
1 kg cukor,
0,5 dl 10%-os ecet,
2 citrom felkarikázva, (vagy reszelt héja és kifacsart leve) 15 g citromsav.
Elkészítés
a bodzavirágot felhasználás előtt mossuk meg, keverjük össze az összetevőket, adjuk hozzá a bodzavirágot, időközönként kevergessük meg.
24 óra után szürjük le.
Fogyasztás
Fogyasztáshoz ízlés szerint, kb. fele-fele arányban hígitható vízzel.
Hűtőben 2-3 napig áll el.
A kötöklubról további részleteket, meghirdetett időpontokat az eseménynaptárban találtok.

0