2020
július
12.

0

Instagram gyorstalpaló

Most, hogy már az Instagramon is megtalálhatsz, szeretnék Neked egy kis segítséget nyújtani az Instagram használatához.

Az Instagram egy olyan közösségi média felület, ahol oldalakat követhetsz. Megtekintheted az oldalak képeit, kedvelheted őket, ezenkívül napi történeteket oszthatsz meg, a Facebook felületéhez hasonlóan.

Regisztrálj

Nézzük az első lépéseket! A felület az Instragam alkalmazásból érhető el. (Android, IOS) és regisztrálnod kell a használatához. A regisztráció kétféle módon lehetséges: Facebookkal vagy e-mail címmel.

Ha a Facebook profiloddal szeretnél regisztrálni (ez az egyszerűbb megoldás), akkor válaszd a „regisztráció Facebookkal” opciót. Ha ezt a megoldást választod, nem kell külön jelszót megadnod és a profilodon lévő adataidat átmenti a megfelelő helyre. Ha ez kész van, azonnal tudod használni a felületet.

A másik megoldás az, ha az e-mail címeddel regisztrálsz. Itt a regisztrációnál meg kell adnod az e-mail címed, telefonszámod, a teljes neved és egy jelszót.

Ezután a fiókod már használatra kész! Hasonlóan fog kinézni az oldalad:

Főoldal

Ez az Instagram főoldala. Itt jelennek meg az általad követett oldalak tartalmai. Ha még nem követsz senkit, az alkalmazás felajánl neked oldalakat, ami érdekelhet.

DM / PÜ

A sokak által csak DM-nek emlegetett Privát Üzenet fülön keresztül tudsz üzeneteket küldeni és fogadni.

A te történeted

A te történeted funkció segítségével egy képet, rövid videót oszthatsz meg ismerőseiddel, ami 24 óráig tekinthető meg és feltöltés előtt még szerkeszthető. Ha követsz másokat, szintén itt, a Főoldalon tekintheted majd meg a történetüket.

Felfedezés / Keresés 

Itt olyan témákban keresgélhetsz, “felfedezhetsz”, ami téged érdekel. Ezenkívül rákereshetsz oldalakra, személyekre, hashtagekre, számodra izgalmas/hasznos tartalmakra.

Na de mi az a hashtag? (#)

A hashtagek kulcsszavak, amelyekkel egyszerűbben tudsz olyan posztokra/képekre keresni, amik érdekelnek.
Például ha virágok érdekelnek, a Felfedezés / Keresés menüpontban a keresés alatt írd be: virágok
A sok találat közül találni fogsz egy ilyet is:

Ha rákattintasz erre a találatra, már látahatod is azokat a bejegyzéseket, amiket késztőik a #virágok kulcsszóval láttak el:

Ha ezt a kulcsszót beköveted, utána már megjelennek a legfrissebb bejegyzések a Főoldaladon is.

Feltöltés

Természetesen nemcsak mások alkotásait tekintheted meg, saját tartalmat is közzétehetsz .
A gomb megnyomása után az eszközödön található képek közül válogathatsz, majd miután kiválasztottad a képet, amit fel szeretnél tölteni, a Tovább, majd a Megosztás fülre kattintva már nyilvánossá is válik képed.

Kedvelések

Itt láthatod, hogy ki kezdett el követni téged, ki kedvelte a képeidet, vagy mit szóltak hozzá.

A saját profilod

Itt tekintheted meg a saját oldalad. A képek, amiket kitettél, itt tekinthetők meg. Ha rákattintasz a képek közül az egyikre a profilodon, megnézheted a posztod kedvelőit és hozzászólóit.

Kövess be engem is!

Remélem tudtam segíteni az iménti írásommal, és mostmár te is tudod kezelni. Jómagam is kezdő “instázó” vagyok, fedezzük fel együtt az Instagramot, kövess be a @fonal.paradicsom néven megtalálható oldalamon!

Szólj hozzá!