2021
április
15.

0

Nem ciki a cekker! Szatyor bemutató az ÖTLETSAROKBAN

 

A csipke csodákról, szerintem az utolsó ami az eszedbe jutna az egy bevásárló szatyor. 🙂

 

 

A Duna TV Család barát műsorának ÖTLETSAROK rovatában szatyor bemutatót tartottam. Kattints ide és nézd meg a műsort online.

(17 percnél és 1:13 percnél van az ötletsarok)

 

Már sokszor kérdezték meg tőlem, hogy miért kötök ilyen szép szatyrokat, nem sajnálom használni?

 

 

(Nem nyúlik? Nem szakad el? Hogy mosom? az első döbbenet után szinte véget nem érnek a kérdések.)

 

Először is, imádom a kötött szatyrokat, nekem nagyon beválltak. Bármit elbírnak, többet is mint én magam. De ehhez azért kell, hogy jól megválasztott fonalból és mintából készüljön.

 

 

Az első szatyraimat az elszakíthatatlan Catania és Catania Grande fonalakból kötöttem. (100% pamut) Eszméletlen színkínálatban és különleges festéssekkel állnak rendelkezésre a Catania fonalak.

 

2 gombolyag Catania fonal= 1 szatyor

4 gombolyag Catania Grande fonal= 1 szatyor

 

Netzaporter szatyorfonal megjelenésével, erre a fonalra is terveztem pár modellt. Erős, középvastag fonal, újrahasznosított alapanyagokból készült. A netzaporter fonalból kötött szatyrok (táskák) nagyobbak és még strapabíróbbak.

 

1 gombolyag 250 g = egy nagy szatyor.

 

(A netzaporter szatyrokat 3 gombolyag Cataniából is meglehet kötni.)

 

Könnyen kezelhető, mosógépben mosható, mindennapos használatra is alkalmasak a kötött szatyrok.

 

 

A mintákat úgy választom meg, hogy a szatyor rugalmas legyen és formatartó. A mintákban sok az összekötés így jól bírja a terhelést, nem csúsznak, másznak el a szemek.

 

Másodszor, a kötésben a kötést szeretem a legjobban, maga az elkészítés folyamata is örömteli. Szeretem a technikás munkákat, szeretek praktikus hasznos holmikat készíteni. A szatyor fogyóeszköz, a legnagyobb hátránya a kötött szatyornak, hogy lépten, nyomon elszeretik tőled. 🙂

 

 

 

Ebből kifolyólag nagyon jó kis ajándék. A szatyor kevés fonalból gyorsan elkészül, kedvedre cifrázhatod a mintákat. A kötött szatyorral olyanokat is leveszel a lábukról akik a kötött holmit nem szívesen viselnék (különböző okok miatt) de a kötött szatyornak nagyon is örülnek.

 

Harmadszor a szatyor remek tanulópálya, az általam tervezett szatyrok  nagyon technikásak. Arra bíztatlak, hogy próbáld ki őket. Rengeteget lehet tanulni a modellek megkötésével.

 

 

Eleve körkötéssel készülnek egybe, varrás mentesen, varázskörrel, kétvégű zoknikötő tűvel, rövid damilos körkötőtűvel, technikás mintákkal, rövidített soros ergonómikusan kialakított fülekkel. Az itt tanultakat pedig már sokkal egyszerűbb átültetni a ruhadarabokra, ahol már a méretezéssel is “bajlódni” kell.

 

A bemutatott szatyrok nagyrészének az elkészítésének a leírását már publikáltam. Alapokat megtalálod a kössünk lányok weboldalán.

 

 

Több szatyor elkészítésének a leírása is megjelent a Kötött kedvenceink kézimunka magazinban. A magazinokat, letölthető, nyomtatható leírásokat (pdf fájlokat) megvásárolhatod a Fonalparadicsom webáruházból.

Szólj hozzá!