2016
április
2.

5

Rugalmas kezdés duplaszállal

Ezt a kezdést még 6-7 éves koromban tanultam, két szállal, hagyományos módon két tűre szedve a szemeket.

 

Idővel elhagytam a két tűt, ma már olyan szuper rugalmas fonalak vannak, hogy nem szükséges olyan lazán szedni a szemeket, amit a dupla tű biztosítana.

 

Az extra vastag fonalaknál a dupla szálat is elhagytam. Gyönyörű lesz a kezdő sor egy szállal is.

 

 

 

A lényeg a szemek felszedésén van, párossával szedjük fel a szemeket, a kezdő szál akár duplán, akár szimplán vesszük átöleli őket, ettől lesz igazán rugalmas és olyan látványos, hogy minden munkámnál megakadt benne a szemetek! 🙂

 

Alkalmazás helye

 

Szinte mindig így kezdem a munkáimat, a rugalmas kezdés nagyon jó szolgálatot tesz a sapkáknál, pulóverek nyakánál, aljánál, de még az ujjak kezdésénél is.

 

Kivételt csak akkor teszek, ha olyasvalamit kezdek, aminek a kezdő része rejtve marad, összedolgozásra kerül más elemekkel, nem kell hogy rugalmas és látványos legyen.

 

Egyéb tudnivalók

 

Amennyiben így kezdjük a munkát, a színe sor a díszesebb, látványosabb, így az első kötött sor a munka visszájára kerül.

 

Ha mintát kötünk, a második sor lesz a minta első sora a munka színén. Vagyis az első kötött sort tekintsük a kezdés részének.

 

Amennyiben kétoldalas mintát, passzét kötünk, a munka hátoldalán rögtön az első sorban elkezdhetjük a minta kötését.

 

+1 Tipp

 

Sapkakötésnél is már előre megfontolandó, hogy milyen sapkát kötünk, visszahajtósat vagy nem. Visszahajtós esetén a kezdés színe belülre kell essen, hogy kihajtva díszíthesse a sapkánkat.

 

Elkészítés

Link a You Tube videóhoz >>>

Tetszik a bejegyzés? Add tovább!

Hozzászólások

Szólj hozzá!