1 sima, 1 fordított szem jobbra csavarva, szemek keresztezése

Avagy 1 sima szem jobbra keresztezése 1 fordított szem előtt

 

Amikor fordított felületen sima szalagokat léptetünk jobbra és balra, a sima szemeket fordítottal keresztezzük, mindig a sima szem van felül, a fordított szem marad hátul

 

Jobbra keresztezésnél a fordított szem az első, a sima szem a második.

 

Kötéskép

 

 

Kötésjel

 

 

 

 

Rövidítése, elkészítése

 

1/1 jfk – 1 sima szem jobbra keresztezése 1 fordított szem előtt

a fordított szemet emeljük át a segédtűre a munka mögött, kössük meg a sima szemet, majd a segédtűről a fordított szemet

 

vagy

1se1fh– két szem jobbra csavarva, sima keresztezi a fordítottat jobbra

 

hagyjuk ki az első fordított szemet a bal tűn, kössük le a második sima szemet, szurjunk az elejébe, a szemet ne engedjük le a bal tűről, majd egy  fordított az első szembe és a szemeket egyszerre engedjük le a bal tűről a jobb tűre.

 

vagy

vegyük át az első fordított szemet a jobb tűre, kössük simán a második szemet, hátulról szurjunk az első fordított szembe a jobb tűn, csúsztassuk le a két szemet a jobb tűről, az első szem át kerül a bal tűre, a második szemet vegyük fel a jobb tűre, kössük meg fordítottan az első szemet.

 

vagy

egyszerűen cseréljük fel a szemeket a bal tűn, a második sima szem legyen elől, az első fordított szem hátul, ebben a sorrendben kössük meg simán az előre vett szemet, fordítottan a második helyre került szemet.

 

Amenyiben a minta leírás másként nem rendelkezik, mindig fedetten kötjük (ahogy a szemek mutatkoznak) a visszáján a szemeket.

 

Tipikus hibák

 

a szemek cseréjével rosszul helyezzük át a szemeket és csavartan kötjük le őket, vigyázzunk rá hogy a szemek ugyan abba az irányba álljanak a tűkön.

Szólj hozzá!