2 sima szem jobbra csavarva, szemek keresztezése jobbra

Avagy 2 sima szem jobbra keresztezése

 

Kétszemet jobbra csavarva sok egyedi mintában alkalmazhatunk, gyakorlatilag jobbra léptetjük a szemeket.

 

Az első szem hátra kerül, a második szem főlé előre és jobbra mutat.

 

Kötéskép

 

 

Kötésjel

 

Rövidítése, elkészítése

 

1/1 jk – 2 sima szem jobbra keresztezése

1 szemet emeljünk át a munka mögött a segédtűre, kössük meg a következő sima szemet a bal tűről, majd az átemelt szemet a segédtűről

 

vagy

 

1se1sh– két szem jobbra csavarva

 

hagyjuk ki az első sima szemet a bal tűn, kössük le a második sima szemet, szurjunk az elejébe, a szemet ne engedjük le a bal tűről, majd egy sima az első szembe és a szemeket egyszerre engedjük le a bal tűről a jobb tűre.

 

vagy

vegyük át az első sima szemet a jobb tűre, kössük simán a második szemet, hátulról szurjunk az első sima szembe a jobb tűn, csúsztassuk le a két szemet a jobb tűről, az első szem át kerül a bal tűre, a második szemet vegyük fel a jobb tűre, kössük meg simán.

 

vagy

egyszerűen cseréljük fel a szemeket a bal tűn, a második szem legyen elől, az első hátul, ebben a sorrendben kössük meg simán a szemeket.

 

Amenyiben a minta leírás másként nem rendelkezik, mindig fedetten kötjük (ahogy a szemek mutatkoznak) a visszáján a szemeket.

 

Tipikus hibák

 

a szemek cseréjével rosszul helyezzük át a szemeket és csavartan kötjük le őket, vigyázzunk rá hogy a szemek ugyan abba az irányba álljanak a tűkön.

Szólj hozzá!