Bundamellény XXL méretben

pirosbundamelleny

Nagyon különleges selymes tapintású hosszú szempillájú fonalból készült ez a mellény, megkötve bunda hatást kelt úgy látványra mint érzésre.

 

A festése is különleges piros az alapja és feketébe végződik, feketének tűnik és ha megtörik átmegy pirosba. Nagyon látványos.

 

Kezdőknek is ajánlom az elkészítését, egyszerűen és gyorsan elkészíthető, maga a fonal teszi különlegessé az egészet.

 

 

Méretek

 

XXL-es nagy méretnek felel meg, jelentős súlya van a mellénynek, jó az esése, idomul a viselőjéhez. Felveszi a széle a hosszát és a hossza a szélét ha szabad ilyet mondanom. 🙂

 

Vízszintesen, elrendezve mért paraméterek:

 

Magassága: 50 cm , hónaljig 26 cm, hónaljtól vállig 24 cm

 

Szélessége: 62 cm

 

Anyagszükséglet

 

480 g Smooth Fur fonal (5 motring), 6-os tűvel lazán kötöttem

 

Normál méretben 3-4 motringból megköthető.

 

szörmók 002

A Smooth Fur fonal több színkombinációban is megvásárolható a Fonalparadicsom webshopban.

 

Fehér krém színben is megkötöttem már mellénynek XS-es méretben a leírást itt találod.

 

 

Minta

 

Sima kötés , színén sima, visszáján fordított

 

Elkészítés

 

Egybe kötöttem lentről az elejét és a hátát, 175 szemmel kezdtem sima kötéssel dolgoztam minta amúgy sem látszana a fonalban és nem is kunkorodik a sima kötés ellenére sem.   Tehát 175 szemmel simán kötöttem 40 sort, majd három részre osztottam a munkát két eleje és háta alábbiak szerint.   40 szem sima jobb eleje, 10 szemet lekötöttem a karöltő kialakításához, (a szemeket hármasával kötöttem le, háromszor plusz egy, hogy ne terüljön el nagyon horgolással amúgy is ráerősítünk a szélekre) 75 szem sima a háta, 10 szemet lekötöttem a másik karöltő kialakításához is előző szerint, 40 szem sima a bal eleje.

 

Először a bal elejét kötöttem meg további 30 sort kötve simán fojtatva a munkát, majd a nyakrész kialakításához lekötöttem 15 szemet, (az első szemeket hármasával kötöttem össze, háromszor három szem a többit normál módon, célom hogy ne terüljön szét nagyon, horgolással még ráerősítünk a szélekre) a megmaradt 25 szemmel kötöttem további 6 sort majd lekötöttem az elejét.

 

Ugyan így tükörképben megkötjük a jobb elejét is a mellénynek. A hátrészen 32 sort kötöttem tovább, majd középen a nyakrész kialakításához lekötöttem 25 szemet, a megmaradt 25-25 szemmel még négy négy sort kötöttem majd lekötöttem a hátrész vállait is.

 

1601345_10202896315759332_920909946_n

 

Az összeállításnál a két vállrészt kell összevarrni és vagy összehorgolni. A jobb tartás végett a nyakrészt és a karöltőket saját fonalával simán körbe horgoltam.

 

A mellényt a megrendelő szabadon hordja. De akár egy csatot, egy  nagy gombot vagy szalag megkötőt is alkalmazhatunk rá a nyakánál vagy akár zipzárral vagy végig gombolva is eltudom képzelni.

 

Tetszik a modell, add tovább, mutasd meg barátaidnak is.

Hozzászólások

Szólj hozzá!