Vidám színekben pompázó gyapjú sapka

 

sálsapka 046

A sapkát könnyű elkészíteni, kezdőknek is ajánlom, annál is inkább mert nagyon hamar elkészíthető, vastag a fonal és nagyon haladós a kötése.

 

Anyagszükséglet: 80 g. 

6-os tűvel dolgoztam valamint 5-ös tűvel készült a patent

 

A Fonalparadicsom kínálatában kapható kézzel festett Wool Cord szivárvány,  100%-os gyapjú fonalból készült.

 

Méret: 

SAMSUNG

A sapka 7 éves kislánynak készült de a 12 évesnek is jó volt.

44-55 cm, rendkívül rugalmas a patentje

bármilyen méretben könnyedén elkészíthetjük egy két szemmel kisebbre vagy nagyobbra kötve.

 

Minta:

patentminta: kettő sima, kettő fordított

minta: három sor sima, három sor fordított

fogyasztás: két szemet simán összekötünk

 

Elkészítés:

62 szemmel kezdtem, dupla szállal, a rugalmasság megőrzése végett és nem utolsó sorban nagyon mutatós is.  Ötös tűvel kezdtem és kötöttem meg a patentmintát.

Patent mintával, kettő sima, kettő fordított kötöttem 6 sort.

A hatodik sorban a fordított szemeknél a második szemet kétszer kötöttem le, így minden négy szemből lesz öt szem, az az összesen 77 szem.

Hatos tűvel fojtatjuk a munkát.

A hetedik sorban a visszáján simán kötöttem a szemeket, megkezdve ezzel az első fordított csíkot. A munkát figyelve a sima és a fordított sorok 3-3 soronkénti váltakozására a meglévő 77 szemmel kötjük tovább.

A 18-ik sorban (sima sor a színén, a második sima csík utolsó sora) minden harmadik és negyedik szemet simán összekötjük, megkezdve ezzel a fogyasztást, 58 szemmel dolgozunk tovább .

A 24-ik sorban (szintén sima sor a színén, a harmadik sima csik utolsó sora), ismét minden harmadik és negyedik szemet simán összekötjük, 44 szemmel dolgozunk tovább.

A 30-ik sorban (szintén sima sor a színén, a negyedik sima csík utolsó sora), ismét minden harmadik és negyedik szemet simán összekötjük, 34 szemmel dolgozunk tovább.

A 34 -ik sorban (szintén sima sor a színén, az ötödik sima csík első sora), ismét minden harmadik és negyedik szemet simán összekötjük, 26 szemmel dolgozunk tovább.

A 36-ik sorban (szintén sima sor a színén, az ötödik sima csík utolsó sora), ismét minden harmadik és negyedik szemet simán összekötjük, 20 szemmel dolgozunk tovább.

 

SAMSUNG

A 40-ik sorban (szintén sima sor a színén a hatodik sima csík első sora), kettesével simán összekötjük a szemeket, 11 szemmel dolgozunk tovább.

A 42-ik sorban kettesével simán összekötjük a szemeket, 6 szemmel dolgozunk tovább.

A 6 szemmel kötünk hat sort, egy fordított és egy sima csíkot és lekötjük a szemeket.

 

Oldalt összevarrjuk vagy horgoljuk a sapkát.

Szólj hozzá!