Nagy munka, de örök darab lehet…

Ajándék, lakásdekoráció, vagy praktikus használati tárgy: egy jó takaró hosszú évekig kísérheti végig az ember életét. Már a pici babáknak is szívesen választjuk, esküvői ajándékként, vagy egy házavatóra is pompás ötlet. Könnyen beszerezhető, szinte minden lakberendezési boltban megvásárolható, a legkülönfélébb méretekben és anyagválasztékban.

 

Miért vágnánk bele egy ilyen minden szempontból NAGY dolog elkészítésébe?

 

Egyszerű, egy kézzel kötött takaró, amelybe a szín- és fonalválasztástól kezdve az elkészítésén keresztül “belekötöd” minden jó szándékodat, hogy a legtöbb örömet jelentse új tulajdonosának, hogy lenne mérhető egy előrecsomagolt, nejlonos termékhez, amelyet bárki adhat?

 

Nem mérhető, ebben rejlik a különlegessége!

 

Én is ezért kezdtem el készíteni őket. A Kincsem takarót a lányomnak, a kétoldalas giga takarót a fiam születésnapjára kötöttem. minimál takarót a kereszt fiamnak. És még nincs vége a sornak…

 

Ezek blokkos takarók, ami azt jelenti, hogy több, előre megkötött részből állnak, amelyekből utólag állítom össze a kész darabot. Ez a fajta kivitelezés megkönnyíti a munkát, és csak egy-egy sáv kötésére kell figyelni, ami nagy előny főleg egy olyan leszámolható mintánál, amely a Kincsem modell közepén is fut. Plusz öröm, hogy nem kell heteken keresztül az egész takaróval dolgozni, így ha csak kevesebb időnk van kötni egy nap, vagy magunkkal szeretnénk vinni valahová, akkor is szívesen választjuk.

 

 

Tegnap a Család barát műsorban is ezt mutattam be, láttad? Ha lemaradtál itt online visszanézheted a műsort.

 

 

Ezt a minimál takarót kettő sima 2 fordított alap mintával kötöttem két (bottal)  egyenes bambusz tűvel. Egy kis akarat és kirtartés már elég egy ilyen takaró elkészítéséhez, nem kell extra kötés tudás.

És ahogy mondani szokás evés közben jön meg az étvágy, amint kész az első egyszerű takaró, jöhetnek a bonyolultabb modellek is.

 

A szemfülesek az újabb még be nem mutatott takaróimat is kiszúrták, hamarosan velük is jelentkezem.

 

A fenti leírások segíteni fognak a takarók megkötésében, a hozzávaló Journey fonalakat pedig itt megtalálod, káprázatos színválasztékban!

Szólj hozzá!