2020
március
16.

1

Fejezd be! Kössünk lányok kihívás a házi karantén idejére.

A félbemaradt munkákról nem szívesen beszélünk, ez többnyire egy csalódás mellékterméke. Felszedted a szemeket, megvan pár sor, de valamiért mégis félreteszed. Majdnem a finisbe értél és érzed, hogy valami nem ok. de még nem tudod mi az.

 

Talán majd később.., jön a halogatás, de végül nem folytatod tovább. És itt most nem az időhiányról van szó, azzal mindannyian küzdünk, mégis vannak dolgok amire könnyebben találunk időt és van amire nem.

 

Most ebben a nem mindennapi helyzetben, a mindennapi teendők mellett tudatosan a végére járhatsz egy két félbe maradt projektnek!

 

 

Szerintem jellemzően három oka van annak, hogy egy egy projekt parkoló pályára kerül, de csak kettőn lehet könnyen segíteni.

 

Az első, amikor elcsábulsz,

 

újabb és újabb munkákba kezdesz bele. Beleszeretsz egy újabb fonalba, megtetszik egy újabb modell! Egyre kevesebb a kötőtű, egyre nagyobb a fonalhalom a lakásban, kész darab pedig nem születik. Erre mondják, hogy fejben dől el, pici fegyelemmel könnyedén visszaállíthatod az egyensúlyt.

 

Tudomez nem mindig olyan könnyű, már kitépted a tűt belőle (nagyon kellett egy másik izgalmas projekthez), leszaladtak a szemek, utálod az úját kötni, tudod hogy nem jó, de sajnálod visszabontani és így tovább és így tovább. Ismerős? 🙂 Bevallom nálam is akad néhány félbemaradt projekt.

 

A második, amikor “a fonal a hibás”.

 

Nehéz kötni, szálaira esik öltésnél, akármekkora tűvel kötöd, túl lágy textúrát ad, pedig tartásra lenne szükség, kemény a tapintása, pedig puha holmira vágynál… Ezt csak elkerülni lehet, minden darabhoz megtalálható a megfelelő fonaltípus. Merthogy manapság nagyon sokféle fonal érhető el. Specifikus fonalak: babafonalak, csipkefonalak, téli fonalak, nyári fonalak, de erről már rengeteget írtam nektek.

 

A harmadik amikor elakadtál.

 

Mi a harmadik oka, ha akár hónapok elteltével sem halad a kötésed? Egyszerűen elakadtál! Mit tehetsz?

  • Olvasd újra a mintát, friss szemmel!
  • Keress hasonló leírásokat és “bogozd ki”!
  • Vissza az alapokhoz, tapasztalatom szerint sokszor csak a hiányos ismeretek miatt tűnik nagyon bonyolultnak egy egy leírás.
  • Kérj segítséget személyesen attól, akiről tudod, hogy jártas a kötésben, minden bizonnyal akad ilyen ismerős a közeledben!
  • Fordulj a Kössünk lányok csoport közösségéhez! Amit nem tudnak a lányok az nincs is! 🙂
  • Sajnos most nem tudok személyesen segíteni, minden program, törölve lett a Fonalparadicsom klubban a vírus terjedésének megelőzése érdekében. Bízom benne, hogy hamarosan újra indul az élet Csobánkán a Kötőklubban

Tudom, hogy sokan nem szeretik, ha a nyilvánosság előtt cincálják darabjaira, mit ronthatott el. Pedig ez a leggyorsabb módja, hogy kiderítsd mi a bibi! Nem is erre bíztatlak, de arra igen, hogy most adj neki egy utolsó esélyt! Szánj rá egy fél órát, vedd fel újra a fonalat, és légy büszke rá, ha sikerül befejezned!

 

Fejezd be! Mutasd meg az alkotásod a lányoknak is a virtuális klubban!

Hozzászólások

Szólj hozzá!