Nyári fonalakkal jártam a Család-Barát magazin ötletsarok rovatában

Tegnap délelőtt a Család-Barát magazinműsorban vendégeskedtem. A fő téma a nyári holmik voltak. Van-e olyan kötött, amit a kánikulában is szívesen hord az ember, és hogy milyen trendek vannak a színekben, fonalakban ilyenkor. 

 

 

Sőt, arról is ejtettünk néhány szót a második etapban, hogy ezeket a mai, modern fonalakat hogyan lehet mosógépben mosni. 🙂

 

A műsor ideje alatt nincs rá mód, hogy részletesen kifejtsük a témákat viszont úgy a Fonalparadicsomban, mint a Kössünk lányok weboldalán nagyon sok hasznos tudnivalót találtok, kötésről, a kötött holmikról és a fonalakról.

Jómagam, gépben mosom a “kötöttségeket” de gyakorlott háziaszonyok figyelmébe is ajánlom a fonalak cimkéin található gyártói kezelési ajánlást, hisz ma már annyi féle fajta fonalat lehet kapni, és egyik másik alapanyag különös törődést is igényelhet.

 

Sok szépséget vittem most is, ahogy már megszokhattad: strandruhákat, stólákat, …

 

 

Katt ide és nézd meg az adást!

 

 

Ha nincs időd a teljes műsort megnézni, akkor görgess a 16. perchez, majd az 1 óra 19. perchez. Ott lesz az Ötletsarok rovat, amelyben Emesével és a fonaltengerrel szerepeltünk, vagy nézd meg az összefoglaló kisfilmet.

 

Összefoglaló kisfilm az ötletsarokról!

 

 

Sok szép nyári fonalat is vittem magammal, természetesen a teljesség igénye nélkül.

 

Kísérőm volt Emese, aki ősz végén csatlakozott hozzánk a tanszobára, rögtön mély vizzel kezdte, zoknikötéssel, kesztyű kötéssel, de készült még lábszárvédő, sál, körsál is a kezei álltal.

 

 

Jeleneleg az első nyári pulcsikáját köti Catania Color  Jolie fonalból, fentről kezdve, körbe kötve, varrás nélkül. Az adás alatt megkötötte a második ujját, természetesen öt tűvel. 🙂 Hátra van még a pulcsi törzse.

Emesének sincs sok szabadideje, így lassan halad, de ha csak teheti köt egy kicsit és beugrik tanszobára, ha úgy érzi egy kis segítségre van szüksége. 🙂

 

Emesét nézve, ugye  már nem is tűnik olyan nehéznek az öt tűvel kötés! Remélem kedvet kaptatok a kipróbáláshoz! 🙂

 

 

Jómagam egy nyári tahiti kendőt kezdtem el és kötöttem az adás ideje alatt. Tahiti, rövid színátmenetes fonalból. Strandra készül, a színben hozzá illő napszemüveghez és strandruhához. 🙂

 

Kendő elkészítésének a leírását itt találod>>>

 

 

Minták a Kössünk lányok weboldalán

 

Az adásban látható modellek jórészének az elkészítésének a menetét megtaláljátok a Kössünk lányok weboldalán:

 

Csilla nyári ruhája Catania Color Afrika fonalból

 

Tahiti Karnevál strandruha,  nyári tunika

 

A lazac színű strandruha

 

Jáde zöld csipkemintás strandruha, Catania fine Jade fonalból kötve.

 

Tahiti kendő

 

Nyári topp

 

Nyári áttört mintás lila poncsó

 

Színátmetes nyári poncsó,

 

Csipkemintás kendő nyárra

 

Fonalak a Fonalparadicsomban!

Remélem kedvet csináltunk neked is a nyári kötéshez, kötés viseléséhez, a nyári fonalakat  külön kategóriában is megtalálod a Fonalparadicsom webáruházban!

Szólj hozzá!