2022
február
26.

0

Megjelent a Kötött kedvenceink TAVASZ-i száma

Megjelent a tavaszi Kötött kedvenceink kézimunka magazin!

 

Benne női, gyerek, és baba pulóverek és kardigánok tavaszra, divatos laza kiegészítők fiataloknak, tavaszi zoknik haladó zoknikötőknek, ráadás minta nyuszifüles horgolt kosárkák húsvétra.

 

 

 

Bevezető

 

Első ránézésre mindig olyan magától értetődőnek tűnik egy-egy modell, annyira egyben van, csinos, jó a formája, klasszak a színei. Ilyet én is tudok! – gondoljuk sokszor, ám mégsem jön az ihlet, sok bontás után sem olyan, amilyennek szerettük volna; kevés a fonal… nem jó a tartása… az összeválogatott színek mégsem mutatnak olyan jól együtt… stb.. Gyakran az összeállításnál derül ki, hogy esetleg nem gondoltunk mindenre a tervezésnél. Így is fejlődhetünk, a saját tapasztalat sokat ér, de sokkal egyszerűbben jutunk sikerélményhez, ha a profikra bízzuk magunkat. A modellekhez nem véletlen a fonalválasztás, a színek harmóniája, a fonal és a minta kölcsönhatása elleshető a tervezőktől. Rengetegféle fonal kapható, őszi-téli, tavaszi-nyári, csipke fonalak, zokni fonalak, mindegyik speciálisan adott célra kifejlesztve, jellemzően fantasztikus színkínálatban. A jó fonalválasztás mellett az alkalmazott technikák, a formák, fazonok kialakítása, a méretezés mind megtanulhatóak a modell-leírásokból, kötés közben követve a munkamenetet. Az alapok fontosak, az alapműveletek ismeretei elengedhetetlenek ahhoz, hogy szintet lépjünk, mert ha erős alapokra tudunk építeni, könnyebb az apróbb „finomságokra” figyelni. Többek között a kézimunkázás is olyan műfaj, amire menet közben lehet ráérezni. Átbogarászhatsz bármennyi leírást, mintát, megnézhetsz számtalan videót, amíg nem veszel tűt és fonalat a kezedbe, nem igazán érted meg egyiket sem. A Kötött kedvenceink magazin sem egy képeskönyv, amit „csak” lapozgatunk. A modellek sok-sok tudásanyagot, tanítást rejtenek magukban, különböző szinteken.

Kezdők, újrakezdők! Mint szinte mindenben, itt is fontos a fokozatosság! A sikerélmény nem marad el, ha a szintednek megfelelő modellt választasz. Dolgozz a leírásokat követve. Maradj a megadott fonalnál, válassz neked tetsző színt a kínálatból. Minden egyes modell megvalósításával tanulsz valamit, erre a tudásra további ismeretanyagok töltődnek majd. És egyszer csak azt veszed észre, hogy egyre bonyolultabb modelleket, mintákat szemelsz ki és valósítasz meg, elkezded tovább gondolni az alapmodelleket, észreveszed a részleteket, kiemeled az egyes mintákat és technikákat, és már saját elképzelésed alapján dolgozol. És innentől válik igazi örömforrássá a kézimunkázás.

A haladókat arra bátorítom, hogy nyugodtan variálják a mintákat, az egyes modellekre tekintsenek inspirációként, gondolják tovább a fazonokat, a mintákat használják szabadon. Ha egy minta jól mutat a zokni szárán, milyen jó kis felsőt lehet kötni vele és fordítva. A baba és gyerek uniszex alap darabokat a színválasztáson túl a mintaválasztással tehetjük kisfiúsabbá vagy kislányosabbá, a kevésbé gyakorlottaknak konkrét példákat is bemutatunk lapszámunkban.

 

Hol kapható a magazin?

 

A tavaszi lapszám megvásárolható egyes újságosoknál, hiper és szupermarketekben, benzinkutakon.

 

Használd a Lapker lapkeresőjét és nézd meg hol kapható hozzád legközelebb!

Elérhető Február 26-tól- május 28-ig, illetve a készlet erejéig.

 

Kattints ide a lapkeresőhöz!

 

 

A Kötött kedvenceink tavaszi kiadása (régebbi kiadások is) megvásárolhatóak online a Fonalparadicsom webáruházban.

Kattints ide és nézz bele a magazin tartalmába!

GLS futárral szállítunk országszerte és EUS tagállamokba.

 

 

A magazin megvásárolható digitálisan felhőben a DIGITALSTANDON, bárhonnan hozzáférsz, régebbi kiadásokat is elérhetsz. (2018-2021)

 

Figyelem! Az online magazin nem letölthető és nem nyomtatható, csak hozzáférést vásárolsz a magazin tartalmához.

 

Kattints ide és lapozz bele a tavaszi magazinba!

 

Előzetes a nyári lapszámból!

 

Tervezett megjelenés 2022.05.28.

 

 

Előfizetés

 

A tavaszi lapszám megjelenését követően az előfizetések a nyári lapszámmal indulnak annak megjelenésekor, március-áprilisban még tavalyi áron 3980 Ft-ért elő lehet fizetni a magazinra a postahivatalokban és a posta honlapján.

 

Szólj hozzá!