2016
április
4.

0

Szemfelszedés

A kötés a szemek felszedésével kezdődik, ami többféleképpen is kivitelezhető.
Egy egyszerű szemfelszedési lehetőséget  mutatok meg. Az első sorunk így egyszerű,  semleges és nem utolsó sorban rugalmas lesz.

 

A kezdés mindkét oldala alkalmas a munka színéhez. Kezdheted a mintát rögtön az első sorban.

 

Én az első sort a visszájának szoktam kötni, patent mintáknál, kétoldalas mintáknál lényegtelen. Leszámolható csipkemintát a következő sorban kezdem el a “színén”.

 

 

Hagyjuk lazán a szálat, az első sort mindig nehezebb kötni, különösen igaz ez, ha túl szorosan szedtük fel a szemeket a tűre.

 

Egy kis gyakorlással szépen egyenletesed tudod felszedni a szemeket.

 

A kezdő szálat érdemes hosszabbra hagyni, könnyebb dolgozni vele, a fölösleges végét eldolgozni. A kötni kívánt szélesség háromszorosával dolgozzunk.

 

Soha semmilyen körülmények között nem toldanám meg, ha kevésnek bizonyult, inkább kezdjük elölről a szemek felszedését hosszabb szállal, mintsem a munka kezdő sorába toldást alkalmazzunk.

 

Az első szemnek csak hozzá fogom a szálat a tűhöz, de nyugodtan készíthetsz egy kezdő csomót a szálra, ami stabilan indítja a szemfelszedést. Hátránya: nehezebb elbontani, kibogozni, ha bontásra kerülne sor.

 

Elkészítés

 

Link a YouTube videóhoz >>>

 

Egy különlegesebb, úgy nevezett Rugalmas kezdés dupla szállal szemfelszedési technikát is megmutattam nektek, próbáld ki Te is>>>

 

Tetszett a bejegyzés? Add tovább!

Szólj hozzá!